Mexicaanse ovenschotel (vegetarisch)

Vergeet niet om ook in deze tijden gezond te koken. Op onze website vind je veel gezonde recepten met simpele ingrediënten! Ook vandaag delen we weer een gezond recept, namelijk een recept voor een mexicaanse ovenschotel!


Ingrediënten
○ 3 teentjes knoflook, fijngesneden
○ 80 gram rode ui, fijngesneden
○ 100 gram (rode) paprika, in blokjes gesneden
○ 200 gram tomaten, in blokjes gesneden
○ 700 ml water
○ 300 gram zilvervliesrijst
○ 150 gram zwarte bonen
○ 250 gram (zelfgemaakte) tomatensaus
○ 1 theelepel chilipoeder
○ 1 theelepel gemalen komijnzaad
○ 1 theelepel peper
○ 50 gram gereaspte 30+ kaas
○ Een takje peterselie (garnering)
○ Olie om in te bakken

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
○ Verwarm wat olie in een pan en bak hier de fijngesneden knoflook en ui in.
○ Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe, meng het een aantal minuten goed door elkaar en schep het in een schaaltje. Leg dit apart.
○ Giet nu het water in dezelfde (lege) pan en voeg hier de zilvervliesrijst aan toe.
○ Wanneer de rijst volledig is gekookt kun je het paprikamengsel er aan toevoegen. Voeg nu ook de zwarte bonen en de tomatensaus toe.
○ Breng het op smaak met wat kruiden en meng het goed door elkaar.
○ Pak nu een ovenschaal en schep het mengsel hierin. Besprenkel het met wat geraspte kaas en laat het ongeveer 20 minuten in de oven bakken.
○ Garneer de ovenschotel tot slot met wat fijngesneden peterselie.

Eet smakelijk!