Oopsie brood is glutenvrij- en koolhydraatarm brood dat je met vier hele simpele ingrediënten kunt maken! Je kunt deze broodvervanger beleggen, maar ook naturel eten. Bekijk ook het filmpje onderaan het recept!

Ingrediënten (6 broodjes)
◊ 3 eieren
◊ 100 gram magere kwark
◊ 1 theelepel bakpoeder
◊ Snufje zout
◊ Italiaanse kruiden (optioneel)
◊ Sesam- of maanzaadjes (optioneel)

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 150 graden.
◊ Begin met het scheiden van de eidooiers en het eiwit.
◊ Klop het eiwit met een mixer helemaal stijf.
◊ Mix nu ook de eidooiers, magere kwark, bakpoeder, zout en italiaanse kruiden door elkaar waardoor je een schuimig mengsel krijgt.
◊ Spatel nu het eigeel-mixje voorzichtig door het eiwit. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden.
◊ Leg nu 6 hoopjes van het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Je kunt dit vervolgens met sesam- of maanzaadjes besprenkelen.
◊ Bak de broodjes ongeveer 20-30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Tips
◊ Voor wat extra vezels kun je 2 eetlepels lijnzaad aan het beslag toevoegen.
◊ Je kunt er ook zoete broodjes van maken door er bijvoorbeeld kaneel of cranberries aan toe te voegen.
◊ Je kunt de oopsie broodjes ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Vergeet het niet eerst te laten afkoelen voordat je het in de koelkast legt.
◊ Je kunt de oopsie broodjes ook invriezen. Wanneer je de broodjes uit de vriezer haalt kun je ze bevroren in een broodrooster stoppen.


Dit recept is:
– Koolhydraatbeperkt
– Vegetarisch
– Glutenvrij
– Eiwitrijk


Voedingswaarde

  Per stuk
Energie (kcal) 44 kcal
Eiwitten 4,9 gram
Koolhydraten 0,9 gram
Voedingsvezels 0,0 gram
Vet 2,4 gram
Waarvan verzadigd 0,9 gram
Cholesterol 88,2 mg
Calcium 35 mg
IJzer 0,6 mg
Natrium 162 mg
Kalium 63 mg
Magnesium 6 mg
Zink 0,49 mg
Vitamine A 49 ug
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,15 mg
Vitamine B6 0,024 mg
Vitamine B12 0,49 ug
Vitamine C 0 mg
Vitamine D 0,2 ug
Vitamine E 0,8 mg
Water 33,1 ml

 


Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding

 

 

Menu