Ondanks dat velen van ons echte vis-liefhebbers zijn krijgt een groot deel van de nederlanders wekelijks te weinig vis binnen. Dit kan komen doordat er vaak te moeilijk wordt gedacht over de bereiding van vis. Met dit recept laten we zien hoe gemakkelijk je vis kunt klaarmaken.

Ingrediënten
2 stukken pangasiusfilet
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad
1/4 theelepel peper
1/2 paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap

Avocadosaus
1 avocado
1 handje koriander
1/4 theelepel peper
1 eetlepel citroensap
65 gram magere yoghurt

Bereiding
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Begin met het mengen van de kruiden, citroensap en olijfolie. Besmeer de pangasiusfilet hiermee in. Dit kun je met een bakkwastje doen.
Bak de pangasiusfilet ongeveer 15 minuten op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Ondertussen kun je alvast de avocadosaus maken door de avocado, yoghurt, citroensap, koriander en peper in een keukenmachine te mengen.
Haal de vis uit de oven, schep er wat avocadosaus overheen en serveer het met een frisse salade en gebakken aardappelen uit de oven!

Eet smakelijk!