Heb je na een lange dag werken geen zin meer om uren in de keuken te staan? Dan zijn er genoeg simpele gerechten die je in een mum van tijd klaarmaakt! Probeer eens deze romige pasta met kip te maken. Het is simpel, lekker én voedzaam!

Ingrediënten
○ 200gr volkoren spaghetti
○ 2 stukken kipfilet
○ Zwarte peper
○ Paprikapoeder
○ 1 kleine rode ui, fijngesneden
○ 250gr groene asperges, gehalveerd
○ 150gr kookzuivel
○ 100ml natriumarme kippenbouillon
○ Citroensap van 1 citroen
○ 3 teentjes knoflook
○ 150gr geraspte mozzarella
○ 50gr geraspte Parmezaanse kaas
○ Olie om in te bakken

Bereidingswijze
○ Begin met het koken van de spaghetti.
○ Snijd de rode ui alvast fijn en halveer de asperges.
○ Breng de kip op smaak met wat paprikapoeder en zwarte peper (of andere kruiden).
○ Verwarm wat olie in een pan en bak hier de kipfilet in. Leg het apart en snijd het later in plakjes.
○ Verwarm weer wat olie in een pan en bak hier ongeveer 5 minuten de rode ui en asperges in.
○ Voeg nu de kookzuivel, kippenbouillon, citroensap en geperste knoflook toe en laat het ongeveer 5 minuten koken.
○ Nu kun je de kaas erin roeren totdat het is gesmolten.
○ Nu kan de gekookte spaghetti worden toegevoegd. Meng het geheel goed door elkaar.
○ Schep de spaghetti in diepe borden en leg de in plakjes gesneden kipfilet bovenop.

Eet smakelijk!