Gebruik jij wel eens yoghurt om je kip mee op smaak te brengen? Probeer het eens met ons nieuwe recept voor sappige kip uit de oven!

Ingrediënten (2 porties)
○ 2 kippenbouten
○ 100ml magere yoghurt
○ 2x 1/2 tl paprikapoeder
○ 2x 1/4 tl zwarte peper
○ 1/4 tl gemalen komijnzaad
○ 1/4 tl kaneel
○ 2 teentjes knoflook, geperst
○ Olijfolie
○ limoensap van een halve limoen

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Begin met het maken van de marinadesaus door de magere yoghurt, paprikapoeder, zwarte peper, komijnzaad, kaneel, limoensap en geperste knoflook door elkaar te mengen. Leg het even apart.
○ Schil en snijd de aardappelen en wortelen in stukken en meng het samen met een eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/4 theelepel zwarte peper in een kom.
○ Pak nu een ovenschaal en leg hier de kippenbouten in.
○ Prik lekker veel satéprikkers in de kippenbouten. Dit gaat er voor zorgen dat de kip lekker sappig en smaakvol wordt.
○ Schenk de marinadesaus over de kippenbouten en haal vervolgens de satéprikkers eruit.
○ Schep nu de stukjes aardappel en wortel in de ovenschaal om de kippenbouten heen.
○ Laat het ongeveer 45 minuten in de oven garen.

Eet smakelijk!

Menu