Zin om eens een lekkere vegetarische maaltijd op tafel te zetten? Deze vegaburger is een must-try!

Voor 6 burgers:

50 gram zilvervliesrijst (ongekookt)

blik/pot  witte bonen (circa 300 gram uitgelekt en afgespoeld)

120 gram cashewnoten (ongezouten)

2 tenen knoflook

blikje maïskorrels (circa 120 gram uitgelekt en afgespoeld)

2 eetlepels tomatenpuree

gedroogde oregano (1 eetlepel)

2 eetlepels bloem

2 eetlepels zonnebloemolie (of andere soort)

zout en peper

salade en broodje als bijgerecht

Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de gekookte rijst in de keukemachine samen met de knoflook, bonen, maïs, noten, tomatenpuree en oregano. Pulseer / Draai het mengsel tot een ‘gehaktmengsel’.

Draai van het mengsel 6 ballen, die je platdrukt met je handpalmen. Bestuif deze met bloem en zet ze een uur in de koelkast om stevig te worden.

Bak na een uur de burgers in de zonnebloemolie voor ongeveer 3-4 minuten op elke kant gaar.

Serveer met een broodje en salade.