Veganistische tortilla bowl salade

Eet je veganistisch en wil je niet te lang in de keuken staan voor een volwaardige maaltijd? Maak dan eens een heerlijke tortilla bowl salade! Lekker, volwaardig en heel simpel!


Ingrediënten (voor 2 personen)
○ 2 volkoren tortilla wraps
○ 5 grote romaanse slabladen (grofgesneden)
○ 150 gram maïs
○ 150 gram zwarte bonen
○ 2 tomaten (in blokjes gesneden)
○ 1 avocado (in blokjes gesneden)
○ 3 eetlepels olijfolie
○ 3 eetlepels fijngesneden peterselie
○ Limoensap van een halve limoen
○ ½ theelepel chilivlokken
○ ¼ theelepel gemalen komijnzaad
○ 2 teentjes knoflook (geperst)
○ Een snufje peper

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast op 180 graden.
○ Pak een kleine ronde (en diepe) ovenschaal en smeer dit met wat olie in. Leg er vervolgens een tortilla wrap in en laat het in ongeveer 10 minuten krokant worden. Laat dit vervolgens even afkoelen, want als het net uit de oven haalt is het vaak nog een beetje zacht.
○ Maak ondertussen de salade door alle groente in stukjes te snijden en door elkaar te mengen.
○ Pak een klein schaaltje en mix hier de olijfolie, fijngesneden peterselie, limoensap, chilivlokken, geperste knoflook, gemalen komijnzaad en peper goed door elkaar.
○ Voeg het mengsel vervolgens toe aan de salade en meng het nog eens goed.
○ Nu hoef je alleen nog de salade in de tortilla wrap te scheppen!

Eet smakelijk!