Zin in een vegetarische maaltijd met lekker veel groente? Probeer dan eens deze heerlijke vegetarische ratatouille!

Ingrediënten (3-4 porties)
○ 1 ui
○ 3 wortels
○ 3 paprika’s (verschillende kleuren)
○ 700ml (zelfgemaakte) tomatensaus
○ 3 aardappelen, geschild
○ 1 courgette
○ 1 aubergine
○ 2 tomaten
○ 3 (voorgesneden) plakken 30+ kaas / 2 mozzarella bollen
○ Een handje verse basilicum, fijngesneden
○ Olijfolie
○ Peper

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Begin met het fijnsnijden van de ui, paprika en wortel.
○ Verwarm wat olie in een pan en fruit hier de ui in. Voeg vervolgens de wortel en paprika samen met wat peper toe en meng dit goed door elkaar.
○ Voeg nu ook de tomatensaus en verse basilicum toe. Laat dit nog een paar minuten koken.
○ Snijd ondertussen de courgette, aubergine, aardappelen en tomaat in schijfjes. Snijd ook de kaas in kleine plakjes. Leg dit even apart.
○ Pak een ovenschaal en schep het paprika-mengsel hierin. Dit wordt de bodem van de ratatouille.
○ Nu kun je het vullen met de schijfjes courgette, aubergine, aardappel, tomaat en kaas.
○ Voeg er nog een snufje peper aan toe en besprenkel het tot slot met wat olijfolie.
○ Laat de ratatouille ongeveer 30 minuten in de oven garen.
○ Tip: Maak er nog een lekkere frisse salade naast!

Eet smakelijk!