Vegetarische stoofpot

Ben je vegetarisch of eet je soms vegetarisch? Dan zijn er heel veel mogelijkheden om je maaltijden volwaardig te maken! Het is belangrijk om je vlees altijd goed te vervangen. Vaak vervangen mensen hun vlees door groente. Groente is natuurlijk hartstikke gezond, maar is niet eiwitrijk. Probeer het vlees altijd door een eiwitrijke voedingsmiddel te vervangen. Denk bijv. aan tofu, vis, tempeh, ei, noten of peulvruchten.. Vandaag delen we een vegetarisch recept met kikkererwten!

Ingrediënten (2 porties)
○ 2 aardappelen
○ 1 aubergine
○ 1 rode paprika
○ 200 gram kikkererwten (gekookt)
○ 2 tomaten (in stukjes gesneden)
○ ½ ui (fijngesneden)
○ ½ eetlepel tomatenpuree
○ 2 teentjes knoflook (geperst)
○ 300ml groentebouillon
○ Olijfolie
○ ½ theelepel paprikapoeder
○ Peper

Bereidingswijze
○ Begin met het koken van de aardappelen. Snijd ze later in stukken.
○ Verwarm nu de oven alvast voor op 180 graden.
○ Snijd de aubergine en paprika in stukjes en verspreid ze over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en peper. Laat dit nu ongeveer 20 minuten in de oven garen.
○ Pak nu een diepe pan en verhit hier wat olie in. Voeg de fijngesneden ui en tomatenpuree toe en meng dit goed.
○ Voeg nu de geperste knoflook, paprikapoeder en peper toe. Meng het nogmaals.
○ Nu kun je de gekookte aardappelen, tomaten, gekookte kikkererwten en groentebouillon er aan toevoegen. Meng het geheel goed door elkaar.
Nu hoef je alleen nog de geroosterde aubergine en paprika er aan toe te voegen en nogmaals goed door elkaar te mengen.

Eet smakelijk!