Het is bekend dat volkoren producten vezelrijk zijn. Helaas bevatten niet alle volkoren producten evenveel voedingsvezels. Crackers zijn daar een mooi voorbeeld van. Door alleen al een ‘volkoren cracker’ van een ander merk te kiezen kun je wel 3 keer zoveel vezels binnenkrijgen! Weet je wat nog beter is? Je crackers gewoon zelf maken! Dus heb je havermout in huis? Probeer dan eens dit recept voor havermoutcrackers uit!

Ingrediënten (8 crackers)
○ 225gr havermout
○ 2 el zonnebloempitten
○ 2 el sesamzaad
○ 2 el pompoenpitten
○ 2 el lijnzaad
○ 1 tl bakpoeder
○ 150ml warm water

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Maak havermeel van de havermout door het in een keukenmachine te malen.
○ Doe de havermeel in een kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe.
○ Meng het geheel door elkaar en kneed het tot een deeg. Voeg als dat nodig is gerust nog wat extra warm water toe.
○ Bedek een bakplaat met wat bakpapier en verdeel het deeg hierop.
○ Snijd de crackers alvast in stukken en bestrooi het eventueel met wat sesamzaad.
○ Nu hoeven de crackers alleen nog 15 minuten in de oven.
○ Laat ze even afkoelen en smeer er je favoriete beleg op!

Eet smakelijk!

Menu