De zomer nadert zijn einde.. tijd om weer aan de slag te gaan! Een mooi moment om de dingen eens anders aan te pakken.
Vakantie kan een goede tijd zijn om na te denken, wil je al langere tijd dingen veranderen? Dan is het nu het moment om er voor te gaan.

Zorg voor regelmaat.

Je hebt misschien nog niet zoveel zin om weer aan het werk te gaan, maar een vast dagritme op het werk kan je misschien ook helpen om meer structuur aan te houden in je eetpatroon en wat minder vaak een tussendoortje te kiezen.

Gun je zelf vaker rust.

Neem je vaak te weinig pauze? Dit kan je erg gestrest maken. Stress is erg ongezond, onprettig en werkt het afvallen tegen. Probeer na de vakantie je dagen eens anders in te delen.

Probeer wat vaker te bewegen              

  • Maak bijvoorbeeld eens een (korte) lunchwandeling. 15-30 minuten wandelen levert al winst voor je gezondheid en zorgt voor een betere doorbloeding van je hersenen, wat je weer nieuwe energie en motivatie kan geven voor de rest van de dag.
  • Loop wat vaker naar een collega/klasgenoot toe om een vraag te stellen in plaats van een mail te sturen of te bellen.
  • Ga eens op de (elektrische) fiets naar je werk/school of parkeer je auto op een korte afstand van je bestemming, zodat je nog een stukje kan wandelen.
  • Kijk eens of je iets vaker kan staan tijdens je werk, bijvoorbeeld tijdens je administratie, de pauze of een overleg met je collega.

Wil je nu echt proberen om voldoende te drinken?

Neem even de tijd om te kijken wat jouw helpt om dit te bereiken: neem bijvoorbeeld standaard bij elke kopje koffie een glas water, zet een fles water op je bureau of download een app op je telefoon die een signaal geeft wanneer je iets moet drinken. Voldoende drinken maakt je alerter en minder vermoeid.

Erg trek als je thuis komt?

Te weinig eten gedurende de dag kan er voor zorgen dat je thuis komt met erge trek, je meer gaat snaaien en (te) veel gaat eten bij de warme maaltijd. Zorg daarom altijd voor voedende hoofdmaaltijden en neem gezonde tussendoortjes mee naar je werk: rauwkost, (handje) noten, fruit, ongezoete zuivel.

Planning

Denk in het weekend of op je vrije dag alvast vooruit. Op welke dagen krijg je het druk? Misschien kun je nu alvast wat extra koken en dit invriezen, zodat je het op je drukke dag alleen nog maar uit de vriezer hoeft te halen.

Wil je wat vaker variëren?
Probeer per week eens 1 nieuw recept uit. Kijk bijvoorbeeld op onze website: www.carinpool.nl/recepten

Veel succes !