Op zoek naar een gerecht met lekker veel groente? Maak dan eens deze heerlijke ovenschotel met witte kool! Simpel, lekker én voedzaam!

Ingrediënten (3 porties)
○ 1 witte kool, in ronde plakken gesneden
○ 2½ ui, ½ fijngesneden, 2 grofgesneden
○ ½ bosui, fijngesneden
○ 500gr wortel, in dunne reepjes gesneden
○ 350gr mager rundergehakt
○ 100gr zilvervliesrijst (ongekookt gewogen)
○ Zwarte peper
○ 300gr (zelfgemaakte) tomatensaus
○ 1 klein kopje water

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Kook de rijst alvast en leg het apart.
○ Snijd een ½ ui en een ½ bosui fijn. Snijd de andere uien grof. Snijd de wortel in dunne reepjes.
○ Verwarm wat olie in een pan en bak hier de wortel en ui een paar minuten in. Schep het vervolgens in een grote ovenschaal.
○ Snijd nu de witte kool in dunne (ronde) plakken en bedek hiermee de wortel en ui.
○ Meng vervolgens de gehakt, gekookte rijst, fijngesneden ui en bosui met wat peper door elkaar. Rol met je hand balletjes van het gehaktmengsel en druk het een beetje plat. Leg het bovenop de witte kool in de ovenschaal.
○ Meng nu de tomatensaus met water en schenk dit over de witte kool (hoeft niet op het gehakt).
○ Nu kan de ovenschotel 40-50 minuten in de oven.

Eet smakelijk!