Dit is een recept voor circa 6 porties van een zelfgemaakt ontbijtgranenproduct.
Rooster 50 gram hazelnoten in een droge koekenpan.
Doe de hazelnoten in een keukenmachine samen met 100 gram dadels, 100 gram havermout, 3 eetlepels cacaopoeder en een theelepel vanille extract. Maal dit fijn in de keukenmachine en meng dit dan door 100 gram havermout.

Doe je zelfgemaakte ontbijtgranen in een luchtdichte trommel, dan kun je het 10 dagen bewaren. Het is handig om dit in het weekend alvast te maken, zodat je op werkdagen geen gedoe hebt en een snel en makkelijk ontbijt kunt maken.

Meng 3 eetlepels van je ontbijtgranen door de yoghurt met een halve banaan in plakjes. Vanwege de vezels en de langzame afgifte van energie door de havermout heb je de hele ochtend energie! Door het cacaopoeder en het zoete van de dadel heb je weinig behoefte om overdag te snoepen, omdat je al een lekker ontbijt hebt gehad!

Idee komt uit: Superfood voor vrienden en familie van Jamie Oliver (2016).