Zalmhapjes

Geef je een feestje of wil je gewoon een lekker hapje klaarmaken? Probeer dan eens deze zalmhapjes! Heel simpel te maken en een mooie bron van omega-3-vetzuren.

Ingrediënten (10 stuks)
○ 200 gram zalmfilet
○ 100 ml sojasaus
○ 25 gram gember
○ 4 teentjes knoflook
○ 1 rode peper
○ 2 theelepels sesamzaadjes
○ Een beetje limoensap

Bereidingswijze
○ Voeg de sojasaus, gember, knoflook, rode peper en limoensap samen in een kom en meng het goed door elkaar.
○ Snijd nu de zalmfilet in blokjes en voeg dit aan de sojasaus toe. Meng het nogmaals goed door elkaar en laat het circa 30 minuten marineren.
○ Pak nu een pan en giet hier de marinade samen met de sesamzaadjes in.
○ Wanneer dit goed verhit is kun je de gemarineerde zalmfiletblokjes eraan toevoegen. Bak dit in een paar minuten gaar en klaar zijn je zalmhapjes!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per stuk
Energie (kcal) 45 kcal
Eiwitten 4,2 gram
Koolhydraten 1,2 gram
Voedingsvezels 0,0 gram
Vet 2,5 gram
Waarvan verzadigd 0,5 gram
Cholesterol 16,0 mg
Calcium 5 mg
IJzer 0,1 mg
Natrium 20 mg
Kalium 108 mg
Magnesium 8 mg
Zink 0,15 mg
Vitamine A 5 ug
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,02 mg
Vitamine B6 0,119 mg
Vitamine B12 0,70 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 1,5 mg
Vitamine C 3 mg
Vitamine D 1,6 ug
Vitamine E 0,3 mg
Water 17,9 ml