We hebben weer een heerlijk, simpel en gezond recept voor jullie! Kijk voor de voedingswaarden en het YouTube-filmpje onderaan het recept.

Wat heb je nodig?

◊ 75 gram havermout
◊ 1 banaan
◊ 1 ei
◊ 100 ml melk

Bereidingswijze
◊ Doe alle ingrediënten in een kom en meng het met een staafmixer door elkaar.
◊ Doe een beetje boter in een pan en laat het smelten.
◊ Nu kun je de pannenkoekjes bakken. Je kunt ongeveer 4 kleine pannenkoekjes van het beslag maken.

Eet smakelijk!

Tips
◊ Je kunt deze pannenkoekjes ook van alleen een banaan en een ei maken.
◊ Je kunt er ook poffertjes van maken.
◊ Voor wat meer smaak kun je er wat kaneel aan toevoegen.
◊ Wil je dit recept alvast voor de volgende ochtend maken? Dat kan! Het is wel belangrijk om de pannenkoekjes buiten de koelkast te laten afkoelen, vervolgens kun je het met folie  afdekken en dit in de koelkast bewaren. Dan kun je er de volgende dag lekker van smullen!


Dit recept is:
– Lactosevrij (bij gebruik van sojamelk of andere lactosevrije melk)
– Laag in verzadigd vet
– Natriumbeperkt
– Vegetarisch
– Zonder de havermout is dit recept glutenvrij


 

Voedingswaarden

  2 kleine normale pannenkoeken 2 pannenkoekjes van havermout, banaan en ei 3 pannenkoekjes van banaan en ei
Energie (kcal) 274 kcal 253 kcal 161 kcal
Eiwitten 11,6 gram 10,3 gram 7,3 gram
Koolhydraten 40,9 gram 38,3 gram 20,7 gram
Voedingsvezels 0,8 gram 4,6 gram 1,9 gram
Vet 6,9 gram 5,4 gram 4,8 gram
Verzadigd vet 2,9 gram 1,5 gram 1,7 gram
IJzer 1,1 mg 2,3 mg 1,4 mg
Calcium 148 mg 108 mg 34 mg
Vitamine B1 0,14 mg 0,27 mg 0,06 mg
Vitamine B2 0,31 mg 0,23 mg 0,22 mg
Vitamine B6 0,059 mg 0,274 mg 0,335 mg
Vitamine B12 0,49 ug 0,59 mg 0,74 mg
Vitamine C 0 mg 5 mg 8 mg
Vitamine D 0,7 ug 0,2 ug 0,5 ug
Vitamine E 0,6 mg 1,5 mg 1,8 mg

 

Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding