Probeer jij duurzaam te eten? Kook dan vooral met seizoensgroenten! Kook deze maand bijvoorbeeld maaltijden met lekker veel bloemkool, broccoli, komkommer, paprika of courgette. We delen vandaag een recept voor een koolhydraatarme kip-courgette schotel! Simpel, lekker én voedzaam!

Ingrediënten (2 porties)
○ 200 gram kipfilet
○ 2 courgettes
○ 2 eetlepels sour cream
○ 2 eieren
○ 1 tl zwarte peper
○ 100gr geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Begin met het schillen van de courgettes. Snijd de courgettes in kleine stukjes.
○ Snijd ook alvast de (rauwe) kipfilet in stukjes.
○ Meng nu de courgette, kipfilet, sour cream, eieren en zwarte peper in een grote kom.
○ Vet een ovenschaal in en schep hier het courgette-mengsel in.
○ Bak de courgetteschotel 50 minuten op 180 graden.
○ Na 50 minuten kun je de courgetteschotel uit de oven halen en het met wat geraspte kaas bestrooien.
○ Nu kan de courgetteschotel weer 10 minuten de oven in, totdat de kaas is gesmolten.

Eet smakelijk!